ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise burgemeesters overwegen maatregelen tegen zwermen fietsers en motoren | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 08 april 2020 om 11:58 | bijgewerkt: om 11:59 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Met een zomers paasweekend voor de deur kijken de burgemeesters uit 't Gooi of er maatregelen genomen moeten worden om te voorkomen dat grote groepen fietsers en motorrijders de weg opgaan. Er wordt nog druk overlegd. Naar verwachting worden morgen maatregelen aangekondigd. 

Fietsers
Adobe Stock

De grote zwermen fietsers en motorrijders houden zich niet aan de coronamaatregelen en wekken daarmee sinds afgelopen weekend door heel Nederland al veel irritatie. Ze trekken eropuit om te genieten van het lentezonnetje, maar houden geen afstand van elkaar en rijden in te grote groepen. Verschillende veiligheidsregio's hebben inmiddels maatregelen genomen.

Of er voor 't Gooi ook maatregelen gaan gelden en zo ja waar die worden genomen en welke dat zijn, moet morgen duidelijk worden. De burgemeesters van de regio praten er nog over. 

Ankeveense paden dicht

Waar komend weekend hoe dan ook geen fietsers welkom zijn is op het smalle Berge Pad en het Googpad in Ankeveen. De gemeente Wijdemeren weert, voorafgaand aan eventuele maatregelen van de regio, al fietsers nadat het afgelopen weekend al erg druk was met fietsers. Velen lapten de regel om anderhalve meter afstand te houden aan hun laars, tot ergernis van buurtbewoners. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren