ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Boze straat legt Hilversumse ochtendspits lam | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Verkeer
  • Donderdag 16 april 2020 om 09:07 | bijgewerkt: om 12:51 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Boze buurtbewoners hebben vanochtend voor een verkeerschaos op de Hilversumse Johannes Geradtsweg, een van de belangrijkste verkeersaders door het dorp, gezorgd. Zeker dertig tot veertig buurtbewoners reden met hun auto's stapvoets over de straat, waardoor er lange files ontstonden. 

Boze straat legt Hilversumse ochtendspits lam
NH Nieuws/Joost Lammers

De buurt liet met de actie haar stem horen richting de Hilversumse gemeenteraad. De raad staat op het punt om de zogeheten kleine spoorbomen aan de Schoolstraat, even verderop, af te sluiten voor autoverkeer om jarenlange verkeersoverlast en -onveiligheid voor de buurt op te lossen.

De bewoners van de Johannes Geradtsweg vinden dat een ondoordacht besluit. Ze vrezen dat er nog veel meer autoverkeer over hun straat gaat komen, terwijl er nu al elke spits veel files staan. 

Buurtbewoners wilden met hun 'langzaamaanactie' aantonen hoe druk het straks gaat worden op de weg. 



Extreem druk

De actie zorgde vanochtend voor een extreem drukke ochtendspits. "Er deden heel veel buurtbewoners mee, het verkeer stond muurvast. Enkele automobilisten namen daarom sluiproutes, waardoor het ook op de wegen om de Johannes Geradtsweg heen muurvast kwam te staan", vertelt NH Nieuws-verslaggever Joost Lammers. "De politie probeerde enkele buurtbewoners, die met hun auto de file veroorzaken te overtuigen om uit de rij te gaan." 

Op het moment dat ook de snelwegen dreigden vast te lopen, vroeg de politie aan de bewoners de actie te beëindigen. De oorspronkelijke bedoeling was om een uur lang rondjes te rijden, maar na het verzoek van de agenten werd er een kwartier eerder gestopt. Rond 9.00 uur begon de verkeerschaos te verdwijnen. Om 17 uur willen de bewoners de actie nogmaals herhalen.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren