ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Boze Hilversumse straat zet verkeer wederom vast | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Verkeer
  • Donderdag 23 april 2020 om 11:33 | bijgewerkt: om 14:07 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Boze bewoners van de Hilversumse Johannes Geradtsweg hebben vanmorgen wederom het verkeer over hun straat vastgezet door de weg te blokkeren. Er ontstond een flinke file door de actie.

Boze buurt Hilversum

De buurtbewoners zijn boos dat de Hilversumse politiek de 'kleine spoorbomen' aan de Schoolstraat wil afsluiten voor autoverkeer. Dat moet daar een hoop verkeersoverlast en -onveiligheid oplossen, maar zorgt er volgens de bewoners van de Johannes Geradtsweg voor dat hun straat gaat vastlopen met verkeer.

Volgens de buurt moeten de plannen met de spoorbomen in de ijskast totdat er goed is uitgezocht hoe de extra drukte over de Johannes Geradtsweg tegen wordt gegaan. De Hilversumse raadscommissie besloot gisteren anders en stuurde de plannen onveranderd door naar de gemeenteraad. Dat was tot grote frustratie van de bewoners.

Flinke file

De buurt kondigde van te voren al aan weer actie te gaan voeren als de Hilversumse politici niet aan hun verzoek zouden voldoen. Die belofte kwamen ze vanochtend na: op het viaduct ter hoogte van het Mediapark werd de weg geblokkeerd, waardoor er al snel een flinke file stond. Elders in de straat hingen de vlaggen halfstok.

Rond negen uur stopte de actie, het verkeer liep toen al snel weer door.

Bekijk hier hoe de buurt vorige week ook al actie voerde:

Joost Lammers / NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren