ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums Radio Filharmonisch Orkest maakt danklied voor ouders en kinderen: "Hopelijk inspireert het" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Zondag 10 mei 2020 om 17:36 | bijgewerkt: om 18:19 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Voor het eerst in weken worden vanavond de boterhammetjes weer gesmeerd en de tassen ingepakt. Vanaf morgen gaat namelijk het grootste gedeelte van de lagere scholen weer open. Voor zowel de leerlingen als hun ouders was het een gekke periode. Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor maakten een nummer over deze bijzondere tijd. 

Dankjewel nummer
Radio Filharmonisch Orkest

"Het is een reactie op de acutaliteit", vertelt Hans Zonderop van het orkest. "We kijken per week wat er mogelijk is, wat er gebeurt. Nu gaan de kinderen weer naar school dus wilden we daar meteen een lied over maken. Het is een  bizarre tijd."

Danklied

Het lied is een danklied geworden en het orkest hoopt dat het mensen zal inspireren: "We willen de ouders bedanken. De kinderen bedanken weer de ouders en vica versa. We willen mensen inspireren. Dat kan nu niet in de concerthal dus hopelijk lukt het op deze manier. We willen dat het nummer in je hoofd blijft hangen als je morgen naar school gaat", aldus Zonderop. 

Beluister het nummer hieronder



Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren