• Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 15 mei om 12:55 | bijgewerkt: om 12:56 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - De bewoners van het Weesper verzorgingshuis Oversingel kunnen na weken weer naar buiten kijken. Het doek op de steiger van schilders verpestte wekenlang het uitzicht, maar werd gisteren na lang gesoebat weggehaald. "We zijn hier echt heel blij mee", vertelt Weespse Annemieke Klick die de zaak aanzwengelde. 

Opgesloten ouderen Weesp
Opgesloten ouderen Weesp Annemieke Klick

De bewoners van tientallen appartementen konden wekenlang niet eens naar buiten kijken doordat het groene doek hun uitzicht belemmerde.

Dat zorgde ervoor dat ze zich nog eens extra opgesloten voelden, omdat ze vanwege het coronavirus ook al niet naar buiten konden. "Je kunt toch juist nu deze mensen hun uitzicht niet ontnemen? Het doek zorgt er voor dat ze helemaal niets zien. Er komt ook amper zonlicht naar binnen. Dat kun je niet maken. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen ze al tijden niet zien. Nu kunnen ze er zelfs niet naar zwaaien", vertelde Annemieke gisteren aan NH Nieuws. Haar 99-jarige schoonvader woont in het verzorgingshuis en zat wekenlang 'dubbel opgesloten'.

Annemieke nam contact op met Vivium Zorggroep - de beheerder van het complex - en belde ook met het schildersbedrijf en zelfs de gemeente Weesp. Tot haar grote frustratie kon niemand wat aan het probleem doen. Vivium Zorggroep vertelde dat de schildersklus al maanden voor de coronacrisis was geregeld en dat het doek met de steiger echt niet weg kon.

Groot deel weg

Nadat Annemieke gisteren haar verhaal deed aan NH Nieuws ging het snel. Nog dezelfde middag werd een groot deel van de doeken van de steigers afgehaald, tot grote vreugde van de bewoners. "We zijn zo blij", vertelt Annemieke. "Ik heb er meteen een glaasje op gedronken."

Het schilderwerk aan het tehuis is overigens nog niet klaar. Dat wordt komende week helemaal afgemaakt. 

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren