ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums schouwburgtheater flink geraakt door coronacrisis: met kleiner team verder | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Dinsdag 19 mei 2020 om 10:01 | bijgewerkt: om 16:38 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De coronacrisis hakt er flink in bij het Hilversumse theaterhotel Gooiland. Doordat de hele evenementen- en horecabranche zwaar wordt getroffen door het coronacrisis, moet Gooiland met een kleiner team verder. 

Theater Gooiland Hilversum
NH Nieuws

Grand Hotel Gooiland verwachtte vooraf dat 2020 een topjaar zou worden, zowel qua evenementen als voor het hotel. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat alles sinds februari stil ligt: veel evenementen worden naar het najaar of 2021 verplaatst. Dat heeft grote gevolgen voor Gooiland. "De snelheid waarmee dit virus daar een streep doorheen zet, heeft niemand zien aankomen", vertelt algemeen directeur Lydia Baloe.

Kleiner team

De veranderingen betekenen hoe dan ook dat algemeen directeur Baloe en commercieel manager Laura Huijgen vertrekken. Gooiland-eigenaar Philip Lamers neemt het stokje weer over. Lamers vertrok een jaar geleden om plaats te maken voor de twee vrouwen, die de opdracht kregen Gooiland een professionaliseringsslag te geven. "Er zijn hierin enorme stappen gezet. Tot afgelopen februari stonden de cijfers er heel goed voor", zo laat Gooiland weten. Of er verder in het personeelsbestand wordt gesneden is niet bekend. 

Gooiland laat weten dat het voorzichtig wel weer meer mensen verwelkomt. Het bedrijf stelt straks sneller op- en af te kunnen schalen afhankelijk van de coronamaatregelen van de overheid.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren