ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizers willen door corona gesloten zwembad toch open: petitie al honderden keren getekend | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 27 mei 2020 om 10:54 | bijgewerkt: om 11:11 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Het zit Huizers niet lekker dat hun geliefde openluchtzwembad Sijsjesberg door de coronacrisis het hele jaar dichtblijft. De gemeente heeft dat besloten omdat de regel om anderhalve meter afstand te houden, niet kan worden gewaarborgd. Bezwaarmakers vinden dat te kort door de bocht. "Er zijn heel veel oplossingen te verzinnen. Het zwembad moet gewoon open", zegt Huizense Nicole Canoy.

Sijsjesberg
Sijsjesberg Gemeente Huizen

De Huizense is niet de enige. Een petitie om de gemeente over te halen het zwembad toch te openen is ondertussen bijna achthonderd keer ondertekend. 

De bezwaarmakers willen zich niet zomaar neerleggen bij het besluit van de gemeente om het zwembad dicht te houden. "We vinden het te kort door de bocht dat de gemeente zomaar zegt dat het zwembad dicht moet blijven omdat er niet genoeg afstand van elkaar gehouden kan worden. Waarom zou dat op andere plekken wel kunnen, zelfs straks op terrassen, en in het zwembad niet?", vraagt Nicole zich af. 

"We willen de gemeente er toe aanzetten om nog eens te kijken wat er wel mogelijk is"
Huizerse Nicole canoy

Zelf hebben de Huizers al een hele reeks oplossingen bedacht waarmee het zwembad alsnog open zou kunnen gaan. "De meest simpele manier is op de toegang te beperken en te gaan werken met een tijdslot. Dan zou je van te voren moeten reserveren en een kaartje moeten kopen. Dat gaan straks op heel veel plekken zo werken", vertelt de Huizense. "Maar er zijn veel meer dingen te bedenken. We willen de gemeente er toe aanzetten om nog eens te kijken wat er wel mogelijk is."

Broodnodige verkoeling

Want een hele zomer zonder zwembad, dat zien Huizers niet zitten. "Zeker niet als we ook de hele zomer niet op vakantie kunnen. Dit zwembad geeft niet alleen plezier, maar ook de broodnodige verkoeling op warme dagen. Met mijn kinderen kom ik er normaal gesproken heel vaak. Mijn buurvrouw van 91 jaar gaat normaal gesproken elke dag baantjes zwemmen als het zwembad open is. Dit kun je mensen niet het hele jaar ontnemen."

De Huizers hopen dat de petitie de komende dagen nog flink ondertekend wordt. "Samen kunnen we een statement maken naar de gemeente. Ik begrijp dat vanavond de gemeenteraad ook over de sluiting van het zwembad praat. We hopen echt dat daar wat uit komt. Als het dan nog niet gelukt is, willen we de petitie graag gaan overhandigen aan de wethouder. "

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren