ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse vrouw die eigen huis én vriend in brand zou hebben gestoken voorlopig vrij | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 28 mei 2020 om 12:25 | bijgewerkt: om 12:26 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De Hilversumse vrouw die ervan verdacht wordt vorig jaar haar eigen huis én haar toenmalige vriend in de brand te hebben gestoken, mag haar strafproces eind augustus in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Benedenwoning in Hilversum verwoest door brand
Benedenwoning in Hilversum verwoest door brand Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

De vrouw, een 39-jarige Hilversumse, veroorzaakte vorig jaar april voor veel onrust toen haar woning aan het Janseniushof in de wijk Kerkelanden in lichterlaaie stond. De vrouw zou de brand niet alleen zelf hebben aangestoken, maar zou ook hebben geprobeerd haar vriend in brand te steken. Ze zou hem overgooid hebben met benzine, de man liep ernstige brandwonden op. 

Het huis van de vrouw brandde helemaal uit. De brandweer kon maar net voorkomen dat het huis van de buren geen vlam vatte. 

Heftige brandwonden

De vrouw ontkent nog steeds dat ze de brand zelf heeft aangestoken. Ze zegt wakker te zijn geworden door het vuur en daarna haar vriend te hebben gewekt. De heftige brandwonden die hij opliep zou hij hebben opgelopen doordat hij viel tijdens een poging het vuur te blussen.

De vriend zelf verklaarde eerder inderdaad besprenkeld te zijn met benzine, maar die verklaring heeft hij later weer ingetrokken, omdat hij het zich niet kon herinneren. Ambulancepersoneel verklaarde na afloop dat de man flink naar benzine rook, de politie vond later een bekertje met benzineresten. 

Lange strafzaak

De strafzaak tegen de Hilversumse duurt ondertussen al enige tijd. Het Openbaar Ministerie legt de vrouw niet alleen brandstichting ten laste, maar ook poging tot moord. 

Het is ook niet de eerste keer dat de vrouw vrij wordt gelaten. Dat gebeurde al twee keer eerder, maar toen hield ze zich niet aan de voorwaarden. 

Nu mag de vrouw de inhoudelijke behandeling van haar strafzaak, op 25 augustus, weer in vrijheid afwachten. Ook nu zijn daar weer voorwaarden aan gesteld. Zo mag ze niet meer in Hilversum komen en moet ze contact houden met de reclassering. Ze wordt onder meer getest op drugsgebruik.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren