ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hassan is blij met Hilversum-Zuid: ”Mensen zijn alerter en zorgzamer” | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 04 juni 2020 om 19:34
  • Redactie
NH Nieuws

HILVERSUM - Hassan Oum’hamed is jongerenwerker in Hilversum-Zuid en vindt de anderhalve meter-samenleving een uitdaging. “Het is een hele moeilijke tijd. Ik wil graag contact houden met de jeugd, buurtbewoners en iedereen. Je moet toch die anderhalve meter afstand houden. Ik vind het lastig werken”, vertelt hij in NH Buurten.  

Hassan en Gerrit
Hassan Oum’hamed en Gerrit Gouw

Eenzame mensen hebben het nog moeilijker volgens Hassan. Hij vindt het daarom belangrijk om naast jongeren aandacht te hebben voor buurtbewoners als Gerrit Gouw. “Gerrit kwam vaak naar wijkcentrum De Kleine Lelie om onder de mensen te zijn. Hij hielp met thee en koffiezetten. Ik vind het fijn om hem in het zonnetje te zetten. Hij heeft mijn hart geraakt.” Ook de afgelopen periode bleef hij in contact met de Gerrit. 

Gerrit
Gerrit Gouw

Gerrit is blij met de aandacht die hij van Hassan krijgt. “Ik voel me alleen. Daarom was het goed om bij de Lelie bezig te zijn. Maar ja, zolang dat niet open is.” De Hilversummer gaat de eenzaamheid tegen door anderen te helpen.” Zo heb ik van de week twee lampen opgehangen voor mensen in hun tuin. Dat geeft me een goed gevoel”, zegt Gerrit.

Snapshot Video 208028 (01:53)
Snapshot Video 208028 (01:53)

Het wijkcentrum begint weer langzaam met activiteiten op veilige afstand. De ruimte is coronaproof gemaakt onder meer met vloermarkeringen. Toch durven sommige buurtbewoners niet meer langs te komen. Beheerder Charles Filet: “Er kwamen veel oudere mensen. Die hebben allemaal toch een zekere drempelvrees om weer naar binnen te komen.” 

Hassan
Hassan Oum’hamed en Gerrit Gouw

Volgens Hassan heeft deze tijd ook iets positiefs gebracht. ”Mensen zijn alerter en zorgzamer naar elkaar toe.”

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren