ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ondanks bezwaren uit de buurt koopt zorginstelling Kwintes pand in Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Vrijdag 05 juni 2020 om 12:38 | bijgewerkt: om 12:41 uur
  • Rachel Morssink & Carlijn Kolk

HILVERSUM - Zorginstelling Kwintes koopt het pand De Stolpe aan de Hilversumse Zonnelaan, om daar zo'n tachtig mensen met psychische of psychosociale problematiek te huisvesten. En dat terwijl de organisatie de buurt eerder had beloofd dat dat niet zou gebeuren. 

De Stolpe Hilversum
Google Streetview

Harro Koeleman van Kwintes legt uit dat hij nooit gedacht had dat de organisatie het had kunnen kopen. Maar ineens kregen ze het aangeboden van de projectontwikkelaar. "Dit is voor ons een unieke kans", aldus Koeleman. 

Maar hij begrijpt ook dat de loze belofte die hij aan de buurt deed het vertrouwen geschaad heeft:

NH Nieuws

Een vertegenwoordiger uit de buurt laat aan de Gooi en Eembode weten nog niet te willen reageren op de definitieve aankoop. Mogelijk komen ze op een later moment alsnog met een inhoudelijke reactie. 

Beschermd wonen

Er komen zo'n tachtig cliënten zelfstandig te wonen in De Stolpe, waarbij ze dus een eigen huiskamer, keuken en sanitair hebben. Het pand heeft al een zorgbestemming en voldoet aan deze behoefte. "De bewoners hebben psychische of psychosociale problemen die
ondersteuning nodig hebben bij het wonen en het vorm geven van hun leven en die gewend zijn aan het wonen in een wijk", zo schrijft Kwintes in een persbericht. 

Kwintes wil De Stolpe komend jaar verbouwen en verwacht er uiterlijk begin 2022 de eerste cliënten te verwelkomen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren