ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Daklozen nog steeds blij in hotel: "Hier word ik weer mens" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Zaterdag 06 juni 2020 om 11:24 | bijgewerkt: om 11:42 uur
  • Rachel Morssink
Erik is blij in het hotel
Erik is blij in het hotel

HILVERSUM - De daklozen die eind maart een hotel in Hilversum betrokken om coronaveilig te kunnen wonen, zitten er nog steeds. En dat bevalt erg goed: "Dit kwam als een zegen, hier kom ik tot rust."

Ruim twee maanden woont Erik Hassink nu in het Amrâth Hotel Media Park in Hilversum. Het bevalt hem buitengewoon goed. "In de oude opvang kwam ik niet tot rust. Hoe goed ze ook voor je zorgen, hier heb ik mijn eigen plek en ben ik weer bij mezelf gekomen."

NH Nieuws

Het begon met zes daklozen, inmiddels zijn het er twaalf. "Er hadden wat mensen naar NH Nieuws gekeken, die meldden zich zelf bij het hotel", vertelt zorgmanager Harro Koeleman van Kwintes lachend.

Hij is blij met de samenwerking met het hotel. "Het was nog nooit zo makkelijk om mensen te plaatsen. We hebben vaak een noodsituatie op vrijdagmiddag, nu bel ik gewoon het hotel en kan iemand meteen terecht. Dat is erg fijn", zegt Koeleman.

Ook bij het hotel bevalt de samenwerking goed. "Het was even omschakelen voor ons, maar het is erg bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep", vertelt hotelmanager Amber van Schagen.

Kinderen te gast

Inmiddels zitten er ook gezinnen met jonge kinderen in het hotel en daar rennen de hotelmedewerkers graag een stapje harder voor. "We hebben speelgoed van huis meegenomen en we proberen ook iets van dagbesteding te organiseren", vertelt Van Schagen. "Deze coronatijd is al lastig genoeg en we willen ze graag een goed gevoel geven."

"Het lijkt zo normaal, een eigen kamer, maar een beetje privacy doet iedereen goed"
zorgmanager Harro Koeleman

De daklozen kunnen sowieso tot 1 juli blijven en zorgorganisatie Kwintes is op zoek naar zelfstandige woonruimte voor daarna. "Terug naar de oude opvang bij De Cocon kan niet, zo lang we ons aan de anderhalve meter afstand moeten houden", vertelt Koeleman.

Privacy

Twee personen op één kamer kan dan voorlopig nog niet, maar dat heeft ook zo z'n voordelen. "Het lijkt zo normaal, een eigen kamer, maar een beetje privacy doet iedereen goed", zegt Koeleman. "We zien dat het rust brengt en bijdraagt aan het herstel."

En dat kan Erik beamen. "Als je dakloos bent geraakt, zit je in een dal. Vanaf daar kan je alleen nog maar verder omhoog. Hier heb ik tijd om na te denken en m'n leven weer op te bouwen."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren