ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na beperkingen door coronavirus zijn foodtrucks weer elke dag welkom in Gooise Meren | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 07 juli 2020 om 16:08
  • Carlijn Kolk

GOOISE MEREN - Er mogen vanaf vandaag weer elke dag foodtrucks naar Gooise Meren komen om hun eten te verkopen. Dat hebben burgemeester en wethouders van Gooise Meren besloten. De verkoop door foodtrucks lag de afgelopen maanden aan banden vanwege het coronavirus.

Nieuwe foodtruck Shatki
Nieuwe foodtruck Shatki NH Nieuws

De gemeente kwam met de regels voor foodtrucks toen een buurt in Bussum elke week een foodtruck wilde uitnodigen in de straat. Als goedbedoeld steuntje in de rug tijdens de coronavrisis bedacht Bussumer Jeroen Janssen om met de buurt elke week een foodtruck uit te nodigen. Hier rolde zelfs het landelijke platform voor buurtkeukens uit.

Eerst verbood de politie het initiatief omdat het er te druk zou worden, maar later bepaalde de gemeente dat de foodtrucks alleen op dinsdag en donderdag welkom waren. Daarmee kwam Gooise Meren haar bewoners tegemoet, maar wilde het toch grip houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Regels versoepeld

Maar door alle versoepelingen die landelijk al zijn doorgevoerd, heeft de gemeente Gooise Meren besloten om de deze restrictie op te heffen. Ze benadrukt wel dat de regels om anderhalver meter afstand te houden ook hier blijven gelden. Klanten van de foodtrucks moeten vooraf bestellen en hun bestelling in tijdslots ophalen. Daarnaast is het niet toegestaan om met meerdere foodtrucks bij elkaar te staan. Daar is een vergunning voor nodig. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren