• Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 07 juli om 15:39 | bijgewerkt: om 15:42 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het was de laatste tijd een groot gemis: op warme zomerse dagen was er op het zwemstrandje van het Naarderbos geen ijsje of koud drankje te krijgen. Dat gaat nu veranderen. Er komt weer een etenskraampje. 

Naarderbos strandje
Naarderbos strandje Google Streetview

Het strandje had altijd een strandtentje waar eten en drinken gekocht kon worden, maar dat verdween na getouwtrek tussen de gemeente en de eigenaar van de naastgelegen golfbaan, waar het strandje ook bij hoort. Vooral op warme dagen werd het strandtentje erg gemist. 

Dat gaat nu veranderen. Er mag vanaf deze week weer een verkoopwagen op het strandje staan. De gemeente Gooise Meren heeft daarvoor een vergunning verleend. De wagen mag er bijna de hele zomer staan, tot half augustus. 

Strand schoon houden en toiletten open

Wel stelt de gemeente een aantal voorwaarden, maar dat moet het strandje ook weer ten goede komen. Zo wordt afgesproken dat de uitbater van de verkoopwagen afvalbakken plaatst en het strandje schoon houdt. Het toiletgebouwtje op het strand moet weer open en dat moet ook schoon gehouden worden. De coronaregels moeten ook goed worden nageleefd. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren