ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Boze Hilversumse buurt met gemeente om tafel om verkeersproblemen aan te pakken | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Maandag 13 juli 2020 om 15:53 | bijgewerkt: om 16:03 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Er gloort hoop voor buurtbewoners rond de Hilversumse Johannes Geradtsweg. De bewoners klagen al maanden over de steeds erger wordende verkeersdrukte aan hun straat. De gemeente heeft afgesproken de bewoners te helpen: er moet gewerkt worden aan de leefbaarheid van de wijk en de verkeersoverlast op de drukke weg moet worden teruggedrongen. 

Boze straat legt Hilversumse ochtendspits lam
NH Nieuws/Joost Lammers

De buurt klaagt al veel langer over de verkeerssituatie. De doorgaande Johannes Geradtsweg loopt nu al met regelmaat vast met verkeer, maar dat dreigt de komende jaren nog erger te worden als de gemeente de zogeheten 'kleine spoorbomen' even verderop gaat afsluiten voor autoverkeer. De buurt vreest dat nog meer verkeer dan voorheen hun straat kiest, met veel verkeersopstoppingen tot gevolg. 

Om aandacht te vragen voor hun zorgen protesteert de buurt al een tijdje. Zo staan er al een paar maanden grote spandoeken. Ook zette de buurt het verkeer al tot twee keer toe vast door de straat met auto's te blokkeren en langzaam te rijden. Daarmee wilden ze aantonen hoe druk het straks kan worden. 

Het felle protest van de buurtbewoners lijkt zin te hebben gehad. De gemeente en de Bewonersvereniging Johannes Geradtsweg hebben afgelopen week samen afspraken gemaakt, waarmee de problemen van de buurt aangepakt moeten gaan worden. 

Een klankbordgroep van buurtbewoners gaat alle verkeersknelpunten en -problemen in kaart brengen en maatregelen opstellen om op te lossen. Ook gaat er gekeken worden naar het verbeteren van de leefbaarheid: dat gaat om gezondheid en veiligheid, maar ook het woongenoeg en de uitstraling van de straat worden onder de loep genomen. De gemeente gaat vervolgens met de punten aan de slag. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren