ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise Meren verlengt coronasteun voor ondernemers tot de herfst | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 14 juli 2020 om 12:21
  • Sjoerd Stoop

GOOISE MEREN - Gemeente Gooise Meren gaat lokale ondernemers tot zeker komende herfst helpen om de coronacrisis door te komen. Ze kunnen langer aanspraak maken op het 'coronasteunpakket'. 

Bussum winkelstraat
Google Streetview

Gooise Meren besloot afgelopen voorjaar een deel van de belastingen voor ondernemers te schrappen of pas later te innen. Dat zou eerst tot 1 juli kunnen, maar de gemeente heeft besloten de maatregelen te verlengen. 

Lokale ondernemers hoeven tot aan oktober geen zogeheten precariobelasting te betalen. Dat is de belasting die wordt geheven op het gebruik van de openbare weg voor reclameborden of terrassen. Daarnaast mogen ondernemers hun onroerendezaakbelasting later betalen en wordt, als ondernemers een pand van de gemeente huren, de huur niet geïnd. 

De gemeente gaat ook anders om met de toeristenbelasting. Die wordt nu vastgesteld om werkelijke aantallen in plaats van schattingen vooraf. Dat moet er onder meer voor zorgen dat ondernemers niet te veel hoeven te betalen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren