ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zes jaar na MH17-ramp: Hilversum herdenkt omgekomen dorpsgenoten | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Ongeval
  • Vrijdag 17 juli 2020 om 10:17 | bijgewerkt: om 10:28 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversum herdenkt vandaag de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Zes jaar geleden werd het dorp hard getroffen, vijftien slachtoffers kwamen uit Hilversum. De ramp sloeg een gat in de gemeenschap.

Hilversum herdenkt eigen slachtoffers van MH17-ramp
NH Nieuws / Rachel Morssink

Anders dan andere jaren is de herdenking rondom het Hilversumse monument in het Dudokpark dit jaar, mede vanwege het coronavirus, in besloten kring. 

Hilversum is, mede door de slachtoffers, verbonden met de ramp met de MH17. Twee jaar na de ramp is een monument onthuld om de slachtoffers van de ramp te herdenken. Het gaat om vijftien grote en kleinere zonnebloemen. Ze vertegenwoordigen de Hilversumse slachtoffers van de ramp, allemaal Hilversummers in de bloei van hun leven. 

Zonnebloemen

Elk jaar staat Hilversum rondom de herdenkingsdag van de ramp vol met zonnebloemen. De zonnebloemen komen van het veld waar het vliegtuig van Malaysia Airlines zes jaar geleden terechtkwam nadat het uit de lucht werd geschoten.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum kreeg enkele jaren geleden een pot met zonnebloemzaadjes vanaf de rampplek van een Australische journalist. De zonnebloemen worden elk jaar trouw opgekweekt en geplant. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren