ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise kinderen op avontuur in slootjes Natuurmonumenten: "Kijk eens, wat mooi" | NH Gooi
  • Maandag 03 augustus 2020 om 14:58
  • Redactie

'S-GRAVELAND - Salamanders, slakken en waterjuffers: de slootjes op het terrein van Natuurmonumenten in 's-Graveland zitten bomvol beestjes. Dat weet een flinke groep Gooise kinderen en hun ouders sinds afgelopen weekend als geen ander. Met een gids gingen ze op 'watersafari'. 

NH Nieuws

Een gids van Natuurmonumenten trekt er met regelmaat op uit om samen met kinderen de Gooise natuur te ontdekken. Dat gebeurt met een lange wandeling van anderhalf uur. "Er is zoveel te ontdekken en beleven onderweg", vertelt gids Marieke. 

Gewapend met een teiltje en een schepnetje gaan kinderen vervolgens zelf aan de slag om beetjes te vangen. Er bleek gisteren heel wat te vangen voor de deelnemers van de safari. "Kijk, een slak. Kijk eens, wat mooi", klinkt het met regelmaat in de groep enthousiaste kinderen. 

Het zoeken naar waterbeestjes is niet alleen leuk. "Aan het eind van de excursie gaan we samen kijken wat er allemaal gevangen is en kijken we welk diertje wat is. Dat is heel erg leerzaam."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren