ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent HCAW-trainer Dè Flanegin: "Belangrijkste doel is het halen van de play-offs" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Sport
  • Zondag 16 augustus 2020 om 20:30 | bijgewerkt: om 20:46 uur
  • Redactie

BUSSUM - HCAW moest dit weekend zijn meerdere erkennen in titelkandidaat Neptunus (6-0 en 6-1). Dè Flanegin noemde het 'moeilijke en zware wedstrijden'. "We hebben kleine kansjes weggeven en die werden direct afgestraft. De werpers hebben het goed gedaan", laat Flanegin weten aan NH Sport. 

HCAW tegen Neptunus
HCAW tegen Neptunus Rob Wakker

De trainer snapt dat Neptunus koploper is in de hoofdklasse honkbal. "Ze hebben een ruime selectie met veel ervaren spelers. Daarnaast zitten er ex-profs bij uit de Minor League, omdat er in Amerika nog niet wordt gehonkbald. Die jongens zijn daarom nu hier."

"We hebben twee goede potjes gespeeld", oordeelt Flanegin. "We konden vandaag goed meekomen met Neptunus tot de vijfde inning, maar we gaven vijf punten weg in de volgende inning."

"We moeten blijven winnen en de derde plek in de competitie vasthouden"
HCAW-TRAINER Dè Flanegin

Werper Arij Fransen van het Amerikaanse Cincinnati Reds speelt dit seizoen voor HCAW, omdat er in Amerika niet wordt gehonkbald vanwege corona. "Hij mag één keer per week van Cincinnati gooien. Daarom breng ik hem meestal als we voor staan. Vandaag moest hij gooien toen we al 5-1 achter stonden. Hij kan ons goed helpen."

De trainer van de Bussumse honkbalclub heeft een duidelijke doelstelling voor dit seizoen. "Ons belangrijkste doel is om de play-offs te halen. Dat proberen we altijd. We hebben alles in eigen hand, dus er is nog geen reden tot paniek. We moeten blijven winnen en de derde plek in de competitie vasthouden."

Andere uitslagen

Afgelopen donderdag ging alleen DSS/Kinheim - Silicon Storks door. De Haarlemmers wonnen met 7-5. Het duel tussen Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers werd uitgesteld vanwege een mogelijk coronageval bij de Hoofddorpers. De overige wedstrijden in de honkbal hoofdklasse werden afgelast vanwege de hevige regenval. 

Zaterdag was DSS/Kinheim wederom te sterk met 11-3, maar op zondag won Storks met 6-5. Dit weekend won regerend landskampioen Amsterdam Pirates tweemaal van Pioniers (9-4 en 4-3). De wedstrijden Neptunus - HCAW en Pioniers - Pirates worden komende dinsdag ingehaald. 

Op de site van de KNBSB kun je de volledige stand checken. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren