ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronacrisis slaat hard toe op Gooise arbeidsmarkt, maar grootste klap lijkt voorbij | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Dinsdag 25 augustus 2020 om 11:12 | bijgewerkt: om 11:45 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - De coronacrisis slaat keihard toe op de Gooise arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het UWV. Vergeleken met een jaar geleden zijn er afgelopen maand bijna een kwart meer werkloosheidsuitkeringen uitbetaald. Dat betekent dat vergeleken met vorig jaar meer dan 900 mensen meer zonder werk zitten. Toch lijken de zwaarste klappen achter de rug. 

De eerste terrasgasten in Hilversum
NH Nieuws/Joost Lammers

De zwaarste klappen vallen vooral in de schoonmaakbranche, de horeca en catering en bij uitzendbedrijven. Dat komt bijvoorbeeld doordat de horeca, catering en de schoonmaakbranche veel werk zagen wegvallen tijdens de 'lockdown'. De afgelopen maand steeg ook het aantal werkloosheidsuitkeringen in de commerciële dienstverlening flink. 

Toename lijkt af te zwakken

Hoewel de toename van het aantal werkloosheidsuitkeringen flink is, ziet het UWV wel een lichtpuntje. Vergeleken met een maand eerder steeg het aantal uitkeringen de afgelopen maand met 'slechts' 1,9 procent, een veel mindere stijging dan de maanden daarvoor.

Toch is de stijging nog wel veel hoger dan het landelijk gemiddelde van 0,1 procent afgelopen maand. 

Meer werkloosheid

Het UWV verwacht dat de werkloosheid dit jaar nog verder zal oplopen. "Er zullen dus veel mensen op zoek moeten naar ander werk, zo nodig in een ander beroep", aldus het UWV.

Er is ook wel degelijk werk te vinden in 't Gooi. Vooral in de zorg, het onderwijs en de bouw zijn veel vacatures. Daar wordt bovenal gewerkt met zij-instromers, wat het makkelijk maakt om een overstap te maken en weer aan de slag te gaan. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren