ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronapatiënten passeert duizend, afgelopen week 88 nieuwe gevallen | NH Gooi
  • Woensdag 09 september 2020 om 13:46
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat sinds de uitbraak van het coronavirus eind februari besmet is geraakt met het virus, is de grens van duizend gepasseerd: al met al hebben 1.100 mensen in 't Gooi het coronavirus onder de leden gehad. Dat blijkt uit het coronadashboard van de GGD. 

De coronateststraat in Bussum
NH Nieuws

Waar het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen maanden lang laag was, neemt dat vooral de laatste weken weer toe. Elke dag komen er gemiddeld wel 10 tot 15 nieuwe besmettingen bij. Afgelopen week werden 88 mensen positief getest op het coronavirus. Er ligt momenteel niemand in het ziekenhuis.

Verreweg de meeste coronapatiënten komen uit Hilversum. De grootste gemeente van 't Gooi telt 364 coronabesmettingen, gevolgd door Huizen (240) en Gooise Meren (190). 

Voor het eerst sinds begin juli sterfgevallen

Daarmee is ook het aantal sterfgevallen toegenomen: voor het eerst sinds begin juli overleden sinds half augustus vier mensen aan het coronavirus. 

Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus staat nu op 59 sterfgevallen.

Nog veel coronatests

Het aantal mensen dat zich laat testen op het coronavirus in de teststraat van de GGD in Bussum is nog onverminderd hoog.

Sinds de opening van de nieuwe teststraat komen er elke dag zeker 500 mensen een coronatest doen, wat het totaal zet op 3.907 tests de afgelopen week. Van alle tests blijkt nu 2 procent van de gevallen ook echt besmet met het coronavirus. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren