ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Goois testteam gaat mensen die slecht ter been zijn thuis testen op coronavirus | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Maandag 14 september 2020 om 15:37 | bijgewerkt: om 15:44 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een mobiel testteam gaat bewoners uit 't Gooi die thuiszorg krijgen en corona-achtige klachten hebben thuis testen op het coronavirus. Dat maakt de GGD bekend. 

De coronateststraat in Bussum
NH Nieuws

Het testteam is opgezet om mensen te kunnen helpen die dus al afhankelijk zijn van thuiszorg, vaak niet goed ter been zijn en zelf niet naar de coronateststraat kunnen komen. Het team gaat mensen thuis testen op verzoek van de huisarts. Het testmateriaal wordt beschikbaar gesteld door de GGD. 

Het nieuwe mobiele testteam is een samenwerking tussen de GGD Gooi en Vechtstreek en regionale huisartsen en wordt bemand door medewerkers van thuiszorgorganisaties uit Huizen en Hilversum. Voorheen werden mensen die slecht ter been zijn thuis getest door huisartsen, maar dat nam veel tijd in beslag. De zorgmedewerkers moeten uitkomst bieden.

De komende tijd wordt er alleen getest op maandag, woensdag en vrijdag. Mocht het aantal aanvragen toenemen, dan wordt er opgeschaald. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren