ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse weldoeners met drie volle vrachtwagens uitgezwaaid naar Hongarije | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Politiek
  • Donderdag 17 september 2020 om 13:10 | bijgewerkt: om 14:29 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Met drie grote vrachtwagens vol met hulpgoederen vertrekt de Bussumse stichting Kinderen in Nood vandaag naar Hongarije, om daar duizenden mensen die in armoede leven te helpen. De vrachtwagens werden gisteravond uitgezwaaid door burgemeester Han ter Heegde.

Bussumse weldoeners uitgezwaaid
Gemeente Gooise Meren/Tom Loman

De Bussumse stichting stuurt al jarenlang per jaar zeker twaalf vrachtwagens vol hulpgoederen naar Hongarije, Roemenië of andere arme oost-Europese landen. Dat er drie grote vrachtwagens samen vertrekken, komt niet vaak voor.

De vrachtwagens werden de afgelopen weken volgepakt door de tientallen vrijwilligers van de Bussumse stichting. Dat ze nu vertrekken, is de kroon op het werk voor het hele team na een zware tijd. Kinderen in Nood vierde dan wel onlangs haar dertigste verjaardag, lang was het onzeker of de stichting wel kon blijven bestaan wegens gebrek aan bestuursleden. De problemen zijn nu achter de rug.

Vrachtbrieven met survivalpakket

Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren zwaaide de vrachtwagens gisteravond uit op het plein voor het gemeentehuis.

De burgemeester gaf chauffeurs Tjeerd van Rijn, Henrick Jan van Loo, Paul Wallenberg, Kees van Doorn, Jan den Hartog en Jeroen Besemer de vrachtbrieven en een 'survivalpakket' vol lekkere dingen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren