ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Burgemeester Broertjes wil mondkapjesplicht: "Baat het niet, dan schaadt het niet" | NH Gooi

HILVERSUM - Er moet een mondkapjesplicht komen om te helpen het snel oplopende aantal coronabesmettingen te stoppen. Dat stelt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Broertjes is niet de enige: ook de burgemeesters van het Veiligheidsberaad lijken voor zo'n plicht te zijn. 

Pieter Broertjes
Pieter Broertjes ANP

Er geldt momenteel nog geen landelijke mondkapjesplicht. Wel geldt er op bepaalde plekken een 'mondkapjesadvies'. Winkeliers zouden het dragen van een mondkapje kunnen opnemen in hun deurbeleid en klanten kunnen weigeren als ze geen mondkapje op willen zetten. 

Volgens de burgemeesters van het Veiligheidsberaad moet het dragen van een mondkapje op openbare plekken verplicht worden. Burgemeester Broertjes vindt dat wij 'toe zijn aan mondkapjes in de openbare ruimte, winkels en supermarkten'. "Baat het niet, dan schaadt het niet. Het geeft vorm aan de urgentie", aldus Broertjes. 

Gedrag moet veranderen

Het dragen van een mondkapje zou volgens de burgemeesters kunnen bijdragen aan bewustwording van mensen dat ze zich moeten houden aan de maatregelen. "Ons gedrag moet veranderen, dat is wel duidelijk", zo klonk het in het Veiligheidsberaad. 

Het doorvoeren van een mondkapjesplicht is overigens aan het kabinet. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren