ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise middelbare scholen blijven voorlopig fysiek lesgeven: "Wel vinger aan de pols" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Onderwijs
  • Woensdag 30 september 2020 om 14:58
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise middelbare scholieren moeten gewoon naar school om hun lessen te volgen: laptops voor lessen op afstand blijven ondanks het toenemende aantal coronabesmettingen voorlopig nog even in de kast. Dat zegt Annette Kil, bestuurder van de Gooise Scholenfederatie waar een groot deel van de Gooise middelbare scholen onder valt. 

Het Goois Lyceum in Bussum
Mschapink / CC BY-SA

De Gooise scholenkoepel ziet vooralsnog geen aanleiding om scholen voor een deel dicht te doen en net als afgelopen voorjaar weer lessen op afstand te geven. "We hebben op onze scholen goede coronaprotocollen en de regels worden goed nageleefd", vertelt Kil. "Daar vertrouwen we vooralsnog op. Er gaan nog geen maatregelen aankomen waarbij we voor al onze scholen weer lessen buiten de deur gaan geven. Wel kunnen we per school maatwerk toepassen, maar dat is nog niet aan de orde." 

Aantal besmette leerlingen valt mee

Of er weer meer lessen op afstand gegeven gaan worden hangt volgens Kil af van het aantal coronabesmettingen op de verschillende scholen. Dat vooralsnog erg mee op de Gooise middelbare scholen. "Natuurlijk hebben ook wij steeds meer te maken met coronabesmettingen, maar dan gaat het per keer steeds om één of twee leerlingen. Deze leerlingen blijven dan vanzelfsprekend thuis. Grote groepen van met corona besmette leerlingen, zoals deze week nog vlakbij ons op het Griftland College in Soest, hebben we nog niet gehad. We hopen van harte dat dat zo blijft, maar de situatie verandert natuurlijk met de dag." 

"Zolang we geen aanleiding hebben om anders te doen, verwachten we onze leerlingen gewoon op school"
annette kil van de gooise scholenfederatie

Maatwerk per school

Als er op een school wel grotere groepen met coronabesmette leerlingen zijn, dan wordt per school bekeken welke maatregelen er nodig zijn. "Want wat op de ene school nodig kan zijn, hoeft op de andere school totaal niet nodig te zijn. Natuurlijk zou het kunnen dat we grotere groepen leerlingen met corona krijgen en dat we dan echt meerdere klassen naar huis moeten sturen. We bereiden ons wel voor op zulke maatregelen, hebben er protocollen voor en komen elke week met alle rectoren samen om de verschillende situaties te bespreken. We houden vinger aan de pols en grijpen in waar dat nodig is, maar dat is absoluut nog niet aan de orde." 

De Gooise Scholenfederatie geeft verder aan af te wachten welke landelijke maatregelen er komen en houdt ook contact met de regionale GGD. "Maar zolang er geen landelijke aanleiding is om weer op afstand les te gaan geven en we ook geen grotere groepen met coronabesmettingen op scholen hebben, verwachten we onze leerlingen gewoon op school." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Weekend Live | Vandaag om 19:00.
  • Your New Music Update met Lambrecht Veerman
  • Flashback Radio Show | Vandaag om 21:00.
  • Dancehits uit de jaren 70, 80, 90, 00 gepresenteerd door Marcel Hergaarden.
  • 40UP Beat | Vandaag om 23:00.
  • Mark van Dale
Net gemist?

De Lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren