ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum trekt ten strijde tegen eenzaamheid: "Samen is leuker" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 30 september 2020 om 16:50 | bijgewerkt: om 17:15 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversum wil wat doen aan de grote groep inwoners die zich eenzaam of ernstig eenzaam voelt. Er start een grote campagne om de strijd aan te gaan met eenzaamheid. De campagne komt van de gemeente Hilversum en Versa Welzijn. 

Ouderen bejaarden stock
Adobe Stock

Eenzaamheid blijkt onder Hilversummers nog een veelvoorkomend probleem: 42 procent van de Hilversummers voelt zich eenzaam, waarvan 9 procent zelfs ernstig.

Er gebeurt al van alles om eenzaamheid tegen te gaan. Buurthuizen, verenigingen en sportclubs spelen daar een cruciale rol in. Hilversum wil dat verder versterken. "We werken in Hilversum samen met verschillende partijen en netwerken om eenzaamheid onder inwoners te voorkomen en tegen te gaan", zegt wethouder Karin Walters. "We willen verbinding creëren en sterke buurten en gemeenschappen bouwen waarbij elke inwoner erbij hoort en ertoe doet."

Eerder signaleren

De gemeente noemt het noodzaak om het probleem nog verder aan te pakken. "Langdurig eenzaamheid heeft gevolgen voor gezondheid, welzijn en zelfredzaamheid van inwoners. De gemeente wil dat alle inwoners naar vermogen mee kunnen doen en kunnen bijdragen in de samenleving en dat zij naar elkaar omkijken", aldus de gemeente. 

Hilversum start komende maandag met een grote campagne tegen eenzaamheid, onder de noemer 'Samen is leuker'. Het is volgende week ook de 'week tegen eenzaamheid'. Hilversum wil zorgen voor meer bewustwording. Dat moet er voor zorgen dat eenzaamheid eerder wordt gezien, doorbroken en wordt verminderd. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren