ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums huis voor half jaar gesloten na vondst drugslab | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 07 oktober 2020 om 11:15 | bijgewerkt: om 11:16 uur
  • Redactie

HILVERSUM - De politie heeft afgelopen juli de resten van een synthetisch drugslab gevonden in een huis aan de Bussumerstraat in Hilversum. Dat maakt de gemeente nu bekend. Het huis is afgelopen week op last van burgemeester Pieter Broertjes voor een half jaar gesloten. 

handhaver handhaving boa stock
handhaver handhaving boa stock Adobe Stock

De restanten van het drugslab werden gevonden tijdens een politie-onderzoek. Daarnaast vond de politie ook andere 'drugsgerelateerde voorwerpen'. 

Het huis in het centrum van Hilversum wordt nu voor een half jaar gesloten. Burgemeester Broertjes doet dat om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen. "De ontdekking van een drugslab is zeer ernstig. Elke vorm van een drugslab levert een groot gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt", aldus de burgemeester. 

Er worden vaker drugslabs en hennepplantages of restanten daarvan aangetroffen in Hilversum. Vorige maand deelde de gemeente Hilversum nog geurkaarten met de geur van xtc uit aan bezoekers van de markt. Hilversum wil bewoners daarmee bekend maken met de geur van de harddrug, zodat drugslabs als die in de Bussumerstraat sneller kunnen worden opgespoord.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren