ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Burgemeester roept Weespers op vol te houden na al weken durende coronapiek | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 07 oktober 2020 om 14:32
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Hou je aan alle regels en hou vooral vol: die boodschap heeft burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp vandaag voor alle Weespers. De stad piekt al weken op alle lijstjes met hoogste aantal coronabesmettingen. De burgemeester heeft een brief geschreven die vandaag huis-aan-huis in Weesp wordt verspreid. 

Het stadhuis van Weesp
Adobe Stock

De burgemeester geeft in de brief aan dat er nog altijd geen verklaring is waarom Weesp al weken zo hoog staat op alle coronalijstjes. Volgens de burgemeester lijkt de voornaamste oorzaak dat Weespers zich niet zo nauw aan alle regels meer houden. Van Bochove roept Weespers al weken op dat wel te blijven doen. 

Van Bochove heeft grote zorgen over het nog altijd toenemende aantal besmettingen onder Weespers. "Het aantal coronabesmettingen in onze stad is enorm gestegen. En dat is zorgelijk. Deze zomer leek het allemaal de goede kant op te gaan, maar we leven inmiddels midden in de tweede golf van besmettingen. Als we niet willen dat deze tweede golf opnieuw veel kwetsbaren hard treft, is nu de tijd om in te grijpen", schrijft hij in de brief. 

"De gevolgen van de maatregelen van het afgelopen half jaar zijn al ernstig genoeg"
burgemeester bas jan van bochove van Weesp

Lockdown voorkomen

De burgemeester benadrukt dat er allemaal maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er weer een 'lockdown' komt. "Dat moeten we echt voorkomen", schrijft hij. "De gevolgen van de maatregelen van het afgelopen half jaar zijn al ernstig genoeg. Voor onze ondernemers, onze sportaanbieders, onze culturele sector, onze jongeren die graag weer bij elkaar willen komen en onze ouderen en kwetsbare bewoners die opzien tegen een nieuwe periode waarin eenzaamheid op de loer ligt."

Weespers hebben volgens Van Bochove zelf de macht om de cijfers te beïnvloeden. "Wij bepalen of en hoe snel de getallen in Weesp de komende periode naar beneden gaan en verdienen daarmee onze eigen bewegingsvrijheid terug. Natuurlijk kan niemand dat alleen. Immers, alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Dus daarom nogmaals de dringende oproep om u te houden aan de extra maatregelen die nu gelden en alert te blijven op de naleving van de 1,5 meter en de hygiënerichtlijnen. Werk thuis en beperk zoveel mogelijk uw sociale contacten. Hou vol Weesp!"

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren