ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Anderhalvemeterteams' zorgen dat Weespers op straat afstand houden | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Werk
  • Woensdag 28 oktober 2020 om 12:33 | bijgewerkt: om 12:34 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Met een anderhalve meter lange houten pijl worden bezoekers van het centrum van Weesp de komende weken op drukke dagen extra gewezen op het houden van anderhalve meter afstand. De stad heeft 'anderhalvemeterteams' aan het werk gezet. Dat moet er voor zorgen dat de coronamaatregelen op straat nog beter worden nageleefd.

Weesp heeft anderhalvemeterteams
Met een lang bord worden Weespers gewezen op het houden van anderhalve meter afstand Gemeente Weesp

De anderhalvemeterteams wandelden afgelopen zaterdag voor het eerst door het centrum van Weesp en probeerden gisteren ook op de weekmarkt bezoekers te wijzen op het houden van afstand. Dat doen ze met een brede pijl, waarmee ze volgens Weesp 'op een leuke en vriendelijke manier laten zien hoeveel anderhalve meter nu eigenlijk is'.

Weesp merkt dat het aantal coronabesmettingen nog steeds omhoog gaat, maar dat de afstand die mensen van elkaar houden op veel plekken juist omlaag lijkt te gaan. "Veel inwoners doen hun best om zich aan deze regels te houden. Na een zomer met weinig besmettingen sluipt het 'oude normaal' ongemerkt toch weer in ons gedrag. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, is het heel belangrijk dat de regels worden nageleefd", laat de gemeente weten.

De anderhalvemeterteams blijven de komende weken zowel op dinsdag tijdens de markt als op de wat drukkere zaterdag herkenbaar rondlopen op straat.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren