ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse Brownies & Downies komt corona door met een pepernotenwinkel | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Donderdag 12 november 2020 om 07:00 | bijgewerkt: om 19:06 uur
  • Laura van der Molen

BUSSUM - Door de coronacrisis moest de Bussumse Brownies & Downies wederom dicht. Maar dat liet eigenaar Niels niet gebeuren. Hij begon een pepernotenwinkel en dat idee sloeg aan bij de medewerkers, die een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Nu de klanten nog.

NH Nieuws

Wat doe je als je voor de tweede keer dicht moet als restaurant? Voor die vraag kwam Brownies & Downies-eigenaar Niels de Lange te staan. Door de coronamaatregelen moest alle horeca sluiten, maar daar legde hij zich niet bij neer. "Als de mogelijkheden beperkter worden, kan je twee dingen doen: het hoofd laten hangen of zoeken naar een oplossing", aldus de eigenaar. En dat laatste deed hij dan ook. Sinds twee weken is de lunchroom omgetoverd tot een pepernotenwinkel. 

20 smaken

Samen met pepernotenfabriek Van Delft ging Brownies & Downies aan de slag met hun nieuwe assortiment. "We hebben twintig soorten pepernoten en we verkopen chocoladeletters", vertelt Niels. Bij een nieuwe werkomgeving horen ook nieuwe taken en die pakten de medewerkers direct op. Op de vraag welke taak het allerleukste is, weet medewerker Emma wel antwoord: "de kassa bedienen."

Bezig blijven

Dat de pepernotenwinkel gezellig en leuk is, is niet het enige doel. "De jongens en meiden die hier werken, hebben behoefte aan structuur. Voor hen is het goed om bezig te zijn. Als we dit initiatief niet hadden gedaan en ze zitten alleen maar thuis, dan gaan ze zich vervelen",  legt Niels uit. 

Medewerker Mandy is in ieder geval hartstikke blij dat ze weer aan het werk kan: "Ik vind het fantastisch hier, het is het leukste werk dat er is." Momenteel loopt de winkel nog niet storm, maar Niels verwacht dat dat zal veranderen als Sinterklaas in het land is.

Mandy kan in ieder geval niet wachten tot er meer klanten komen die ze kan adviseren en helpen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren