ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussums appartement drie maanden op slot na vondst hennepplantage | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Politiek
  • Maandag 23 november 2020 om 12:48 | bijgewerkt: om 12:53 uur
  • Redactie

BUSSUM - Een appartement aan de Bussumse Laarderweg mag de komende drie maanden op geen enkele manier worden gebruikt, omdat er vorige maand een hennepplantage werd aangetroffen. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren heeft het appartement verzegeld. 

Wiet hennep plantage stock
Foto ter illustratie / Politie

De politie ontdekte vorige maand dat het appartement volledig was ingericht voor de hennepteelt. In elke ruimte van het tweekamerappartement stond minimaal één kweektent.

De politie vermoedt dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden en noemt het aannemelijk dat het pand al langere tijd werd gebruikt voor het op grote schaal telen van hennepplanten. Op het moment dat de politie de plantage ontdekte stonden er 49 plantjes. 

Zeer gevaarlijk

De gemeente stelt dat de situatie in het appartement zeer gevaarlijk was. Er werd onder meer illegaal stroom afgetapt, waardoor er brandgevaar was. 

De sluiting van drie maanden moet ervoor zorgen dat de situatie in en om het pand weer tot rust komt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren