ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verbazing over kerstcadeau Hilversumse ambtenaren: "Waarom geen lokale cadeau's?" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 23 november 2020 om 13:26 | bijgewerkt: om 14:06 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het kerstcadeautje voor Hilversumse ambtenaren zou deze kerst een pakket met producten van lokale ondernemers moeten zijn en niet een landelijke cadeaubon. Dat stelt de Hilversumse VVD-fractie, die wil weten waarom juist in tijden van crisis lokale ondernemers niet worden gesteund. 

Het centrum van Hilversum
Wikimedia Commons/Wouter Hagens

De Hilversumse VVD-fractie stelt dat ambtenaren van de gemeente dit jaar een landelijke cadeaubon krijgen als kerstgeschenk en noemt dat 'best moeilijk te behappen'.

Hilversumse ondernemers hebben het zwaar door de coronacrisis en kunnen alle steun meer dan gebruiken. Als de gemeente de jaarlijkse cadeau's voor het personeel lokaal koopt zou dat helpen, zo is de gedachte. "Het zou ons veel leuker geleken hebben als er een selectie van
Hilversumse producten was ingekocht om cadeau te doen. Zou u kunnen
toelichten wat de overwegingen geweest zijn om een grote landelijke keten deze
omzet te gunnen in plaats van de Hilversumse winkeliers?", vragen VVD-raadsleden Frits Vogel en Hiddo Fennema zich af in raadsvragen over het kerstcadeautje. 

De VVD-fractie wijst er op dat de gemeente samen met Hilversum Marketing zelf campagne voert om de lokale middenstand te steunen. Door het hele dorp hangen posters om Hilversummers en ander winkelend publiek oproepen op lokaal te shoppen. De partij wil daarom weten of burgemeester en wethouders van Hilversum nog kansen zien om alsnog ook zelf lokaal te kopen voor het personeel. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren