ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen daalt verder, minder nieuwe ziekenhuisopnames | NH Gooi
  • Dinsdag 24 november 2020 om 15:09
  • Redactie

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat de afgelopen twee weken positief is getest op het coronavirus is de afgelopen week verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Toch blijft in de regio nog altijd het risiconiveau 'zeer ernstig' van toepassing.

Net als de afgelopen weken blijft Weesp van de hele regio relatief het hoogste aantal coronabesmettingen melden. Toch daalt ook in Weesp het aantal besmettingen flink. Per 100.000 inwoners zijn er in Weesp in de afgelopen twee weken 506,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 100 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 125. Dat betekent dat de piek die Weesp wekenlang bezighield nu echt achter de rug is. 

In Hilversum ligt het aantal nieuwe besmettingen flink lager. In de gemeente zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 287,3 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 261 personen positief zijn getest op corona. Dat waren er 319.

Ook de andere Gooise gemeenten laten dalingen zien. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Eén nieuwe ziekenhuisopname, één sterfgeval

De afgelopen twee weken is er één persoon uit 't Gooi met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Ook overleed er één persoon. 

Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 103 personen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren