ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen daalt wederom flink | NH Gooi
  • Dinsdag 01 december 2020 om 15:18 | bijgewerkt: om 15:21 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat de afgelopen twee weken positief is getest op het coronavirus is de afgelopen week wederom flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Toch blijft in de regio nog altijd het risiconiveau 'zeer ernstig' van toepassing.

Teststraat 't Gooi (GEBLURD)
Teststraat 't Gooi (archieffoto) NH Nieuws

Voor het eerst sinds weken heeft niet Weesp, maar de gemeente Huizen relatief gezien het hoogste aantal coronabesmettingen. Toch daalt ook in Huizen het aantal besmettingen flink. Per 100.000 inwoners zijn er in Huizen in de afgelopen twee weken 344,1 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 142 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 229. 

Ook de cijfers in Weesp zijn de afgelopen twee weken gedaald. Per 100.000 inwoners zijn er in de stad de afgelopen twee weken 324,2 mensen positief gestest. In de praktijk komt dat neer op 64 mensen. Dat waren er in de periode daarvoor nog 141.

In Wijdemeren ligt het aantal nieuwe besmettingen flink lager. In de gemeente zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 172,4 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 42 personen positief zijn getest op corona. Dat waren er vorige periode 97.

Ook de andere Gooise gemeenten laten dalingen zien. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Drie nieuwe ziekenhuisopnames, zes sterfgevallen

De afgelopen twee weken zijn er drie personen uit 't Gooi met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Ook overleden er zes mensen. 

Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 109 personen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren