ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse huishoudens komende jaren nog niet gedwongen van het gas af | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 02 december 2020 om 11:11 | bijgewerkt: om 11:21 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Er hoeven geen Hilversumse huishoudens gedwongen van het gas af de komende jaren. Dat stelt de Hilversumse wethouder Bart Heller. Hilversum wil als gemeente over twintig jaar volledig afscheid hebben genomen van aardgas, maar stelt de komende jaren eerst nog te kijken naar betaalbare en technisch haalbare alternatieven.

Hilversum luchtfoto
Adobe Stock

Van het gas af gaan is een van de stappen die Hilversum wil zetten om geheel energieneutraal te worden. 

Tot en met 2030 gaat de gemeente zich voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, maar tot die tijd hoeven Hilversummers niet te verwachten dat de gasleiding wordt afgesloten. "Er moeten eerst betaalbare en technisch haalbare alternatieven voor aardgas zijn, voordat het college over wil gaan tot het loskoppelen van het aardgas", aldus wethouder Heller.

Hilversumse buurten die vrijwillig eerder van het gas af willen, mogen wel naar de gemeente stappen. "Concrete aardgasvrij-initiatieven van bewoners en ondernemers vinden wij bespreekbaar als ze aangetoond haalbaar en betaalbaar zijn."

Eerst isoleren

Hilversum verwacht wel geheel aardgasvrij te worden: als streefjaar wordt nu 2040 genoemd. Tot het zover komt gaat Hilversum voorlopig inzetten op andere vormen van duurzaamheid. Zo wordt er eerst ingezet op het beter isoleren van woningen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren