ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise afvalophaler ziet flinke stijging van papierafval door online aankopen | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Woensdag 02 december 2020 om 14:08 | bijgewerkt: om 14:10 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - De coronacrisis zorgt ervoor dat we veel meer online aankopen doen. Dat is ook goed te merken aan het oud papier dat Gooise huishoudens weggooien. De Gooise afvalverwerker GAD merkt een flinke toename van het aantal kartonnen verpakkingen dat wordt weggegooid. 

Lange rijen Goois afvalscheidingsstation
GAD Gooi en Vechtstreek

De vele lege dozen zorgen ervoor dat papiercontainers met regelmaat overvol zitten en dat dozen ook naast de containers op straat worden gezet.

Zeker met pakjesavond en de kerstdagen op komst, verwacht de GAD dat de toestroom van kartonnen verpakkingen nog wel even aanhoudt. De afvalscheidingsstations van Bussum, Huizen en Weesp gaan daarom op maandag 7 december en maandag 28 december extra open  om dat aan te kunnen. 

Waarschuwing

De Gooise afvalverwerker roept mensen op om hun afval netjes te blijven aanleveren en waarschuwt dat er flinke boetes worden uitgeschreven als de grote kartonnen dozen niet in maar naast de containers worden gezet. Zo'n boete is minimaal honderd euro. De GAD laat weten streng te handhaven.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren