ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise praktijkschool mag open blijven, maar gaat tóch dicht: "Dit was een verrassing" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Onderwijs
  • Dinsdag 15 december 2020 om 13:00 | bijgewerkt: om 13:01 uur
  • Noes van den Heuvel

HILVERSUM - Alle scholen gaan vanaf morgen tot half januari dicht en stappen over op online onderwijs. Praktijkscholen vormen een uitzondering en mogen fysiek les blijven geven. Toch gaat de Gooise Praktijkschool in Hilversum ook op slot tot begin januari. "We waren volledig voorbereid op online les geven en moeten nu alles weer omgooien om toch fysiek les te kunnen geven", zegt schooldirecteur Lars Bremekamp.

De Gooise Praktijkschool
Google Streetview

Voordat premier Mark Rutte gisteren de strenge lockdown voor Nederland aankondigde, ging de Gooise Praktijkschool er vanuit dat het de komende weken ook volledig moest overstappen op online les geven. Dat er toch fysiek praktijkonderwijs gegeven mag worden kwam dan ook als een verrassing. "We waren echt helemaal voorbereid om over te stappen naar het online onderwijs. Dat we toch fysieke partijklessen mogen blijven geven, hadden we echt niet verwacht. Dat was echt een grote verrassing."

De school heeft de afgelopen dagen het hele rooster omgegooid om op een goede manier online les te kunnen geven, maar kan nu dus weer aan de bak om nieuwe roosters te maken. "Een enorme klus", zegt Bremekamp.

Onduidelijkheid

Om alle roosters nu weer op orde te krijgen, gaat de school morgen of overmorgen ook geheel dicht. "We moeten nieuwe voorbereidingen treffen om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen. 

"Ik denk dat de leerlingen twee dagen naar school toe komen en drie dagen online leskrijgen, maar dat moeten we nu goed gaan bekijken"
Lars bremekamp, directeur van de gooise praktijkschool

De sluiting komt volgens Bremekamp ook niet op een vervelend moment. "Het is vlak voor de kerstvakantie en we merken ook echt dat de leraren moe zijn", vertelt hij. Leerkrachten vragen veel waar ze nu precies aan toe zijn. Vragen waar de directeur ook niet altijd snel een antwoord op heeft. 

Praktijklessen

Als alles volgens plan verloopt gaat de school na de kerstvakantie, op 4 januari, weer meteen starten met lesgeven. 

Alle praktijklessen kunnen nu worden gegeven op de locatie en alle basisvakken worden online gegeven. "Ik denk dat de leerlingen twee dagen naar school toe komen en drie dagen online leskrijgen, maar dat moeten we nu goed gaan bekijken", geeft de directeur aan. 

De klasgrootte op de school bestaat standaard al uit maximaal 10 mensen, wat afstand houden extra makkelijk maakt. Bijkomend voordeel is dat de school van de coronaregels mag afwijken tijdens de praktijklessen. "We hebben toestemming van de overheid dat ze tijdens de praktijklessen de 1,5 meter mogen loslaten, mits ze gezond zijn en goed opletten", aldus Bremekamp. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren