ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer handhavers bedreigd en geïntimideerd na uitschrijven parkeerbon | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 23 december 2020 om 13:43 | bijgewerkt: om 13:44 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Twee handhavers van de gemeente Huizen zijn zondag bedreigd en geïntimideerd door iemand die boos was over een ontvangen parkeerbon. "Hier gaan mijn haren recht overeind van staan. Dit kan echt niet", reageert burgemeester Niek Meijer boos. 

handhaver handhaving boa stock
handhaver handhaving boa stock Adobe Stock

De handhavers bekeurden een automobilist die zijn auto had geparkeerd op een invalidenparkeerplaats bij winkelcentrum De Kostmand, zonder dat hij daarvoor een vergunning had. Toen de eigenaar van de auto terug kwam, zat er een dure boete van 370 euro onder zijn ruitenwisser. 

Een familielid van de automobilist zocht de twee handhavers op toen ze even pauze stonden te houden.  De man kwam verhaal halen, maar dat uitte zich al snel in bedreigingen en intimidaties. 

Fatsoensoverschrijdend

De gemeente heeft aangifte gedaan. "Dit is niet alleen fatsoensoverschrijdend, maar ook strafbaar", zegt burgemeester Meijer. De burgemeester noemt de daad van de automobilist 'ongehoord, ongekend, ontoepasselijk en onjuist'.

Het is nog niet bekend of de bedreiger ook is aangehouden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren