ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd in 't Gooi | NH Gooi
  • Woensdag 30 december 2020 om 11:46 | bijgewerkt: om 12:38 uur
  • Carlijn Kolk

't Gooi - De afgelopen dagen kon je op verschillende locaties in 't Gooi anoniem je illegale en legale vuurwerk inleveren. In totaal werd er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd, waaronder cobra’s, strijkers en lawinepijlen.

Vuurwerk
Gemeente Hilversum

Er geldt komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod om de zorg en andere hulpdiensten te ontlasten. Naast het verbod op het afsteken van vuurwerk, is ook het vervoeren van vuurwerk strafbaar. 

Ondanks het verbod hebben sommige mensen toch, al dan niet illegaal, vuurwerk thuis. Het bezit van illegaal vuurwerk is sowieso strafbaar. 

Geen boete

Op de eerste dag werd er in Huizen door vier mensen gehoor gegeven aan de oproep om vuurwerk in te leveren. Dat leverde een schamele 6 kilo vuurwerk op. Gisteren konden mensen in Bussum en Hilversum hun vuurwerk kwijt zonder dat ze er een boete voor krijgen.

Daar werd flink gebruik van gemaakt. Voorzitter van de veiligheidsregio Pieter Broertjes is tevreden met het resultaat. "Het is goed om te zien dat mensen aan de oproep gehoor hebben gegeven."

Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk in beslag genomen en vernietigt het uiteindelijk. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren