ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizers klagen meer over vuurwerkoverlast: lokaal vuurwerkmeldpunt heeft 'recordjaar' | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Maandag 04 januari 2021 om 15:52 | bijgewerkt: om 15:59 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Huizers hebben ondanks het geldende vuurwerkverbod van de afgelopen jaarwisseling meer overlast gehad van vuurwerk. Dat stelt het lokale Huizer vuurwerkmeldpunt van bewoner Ruben Woudsma. Tot aan vandaag heeft het meldpunt 1.265 klachten ontvangen, negen procent meer dan het recordjaar van vorig jaar.

Vooral een week voordat het algehele vuurwerkverbod werd afgekondigd werd er veel geklaagd door Huizers, maar ook op de dagen voor en na de jaarwisseling waren er veel klachten.  

Huizers klaagden vooral over de 'harde knallen' van het vuurwerk. De meeste klachten kwamen uit de Huizer wijken Bovenmaat en Huizermaat. "De klachten in deze wijk betroffen voornamelijk verwijzingen naar zogenaamde vuurwerkbommen. Ook was er veel verbazing te lezen bij de melders over de hoeveelheid siervuurwerk wat er nog werd afgestoken tijdens de jaarwisseling", aldus Woudsma. 

Vuurwerkvandalisme

Na de jaarwisseling kwamen er veel klachten binnen over vuurwerkvandalisme. "Naast de enorme schade bij de peuterspeelzaal en bij de surfclub werden er diverse meldingen gemaakt van opgeblazen verkeersborden en vernielde prullenbakken."

Veel van de melders vragen om betere handhaving en de zichtbaarheid daarvan. Enkele klagers geven aan nog nooit een agent of een handhaver te hebben gezien. De klachten van het vuurwerkmeldpunt worden nu gebundeld en binnenkort aangeboden aan de burgemeester van Huizen, Niek Meijer. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren