• Regio Hilversum
  • Dinsdag 12 januari om 07:02
  • NH Gooi

HILVERSUM - Hilversum trakteert haar bewoners vanavond traditiegetrouw op een Nieuwjaarsconcert als start van het nieuwe jaar. Vanwege de coronamaatregelen is het concert dit jaar alleen te volgen op het televisiekanaal van NH Gooi en een livestream. 

Een viool
Een viool Adobe Stock

Normaal gesproken vormt de Hilversumse Vituskerk het decor van het concert, maar dit jaar wordt voor één keer uitgeweken naar het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep. Daar geeft het Radio Filharmonisch Orkest een concert. Het orkest werkt onder meer samen met soliste Charlotte Spruit en de jonge componist Karmit Fadael. Laatstgenoemde componeerde speciaal voor het nieuwjaarsconcert het stuk 'Parting', dat vanavond haar wereldpremiére beleefd. 

Vanwege de coronacrisis is er geen publiek welkom bij het concert. Doordat NH Gooi het concert uitzendt op zowel televisie als internet, is het toch voor alle Hilversummers te zien. Burgemeester Pieter Broertjes is blij dat het concert op deze manier toch doorgang kan vinden. "Het is fijn dat we elkaar zo toch het nieuwe jaar in te luiden en hoopvol te beginnen", aldus de burgemeester. 

Positieve draad

Het thema van het concert is 'En nu?'. "Dat verwijst naar de positieve draad die we hopelijk snel met elkaar op kunnen pakken", aldus Broertjes. Naast het concert van het Radio Filharmonisch Orkest zijn er bijdrages van achtstegroepers van de Hilversumse Lorentzschool en de Paulusschool, houdt burgemeester Pieter Broertjes zijn nieuwjaarstoespraak en wordt de gemeentespeld uitgereikt. 

Het nieuwjaarsconcert is vanavond van 19.30 uur tot 21.00 uur en is te zien op NH Gooi op Ziggo-kanaal 36 en KPN-kanaal 1379. Het concert is ook te zien op deze website en op Facebook-pagina van NH Gooi.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren