• Regio Weesp
  • Dinsdag 12 januari om 14:28 | bijgewerkt: om 14:57 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft vanmorgen het huis van een 43-jarige Weesper doorzocht die verdacht wordt van fraude met coronasteungeld. Daarnaast zou hij crimineel geld witgewassen hebben. 

Contant geld
Contant geld Pixabay

De Weesper richtte aan het begin van de coronacrisis een eenmanszaak op en vroeg meteen steun aan via de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo). De FIOD vermoedt dat de man zijn onderneming alleen heeft opgericht om gebruik te kunnen maken van de regeling, omdat er verder geen activiteiten en inkomsten bij het bedrijf zichtbaar zijn. 

Daarnaast heeft de Weesper vermoedelijk sowieso geen recht op de steunmaatregel, omdat hij een inkomen uit loondienst heeft dat boven het sociaal minimum ligt. 

Witwassen van crimineel geld

De FIOD kwam de man op het spoor na informatie van de politie en is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Naast de fraude met de coronasteun wordt de man verdacht van het witwassen van crimineel geld. Hij zou grote contante bedragen op zijn bankrekening hebben gestort en contact hebben gehad met personen uit het criminele circuit.

De man is (nog) niet aangehouden.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren