ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Werkstraf voor Hilversummer (31) na flinke vechtpartij in bowlingcentrum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 13 januari om 15:11 | bijgewerkt: om 15:27 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een Hilversummer (31) heeft een taakstraf van 150 uur gekregen voor een vechtpartij in het bowlingcentrum in Maarssen, in januari vorig jaar. Zijn even oude broer uit Loenen aan de Vecht kreeg een zelfde taakstraf. Hun jongere broer (24) is vrijgesproken.

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia AdobeStock

De broers waren betrokken bij een vechtpartij met een andere man, die vlak voordat de vechtpartij begon net wilde afrekenen na een avondje bowlen. Het slachtoffer voelde dat één van de broers hem met platte hand tegen zijn borst duwde. Hij duwde de jongen weg. De jongste broer pakte hem daarop bij zijn trui, waarop het slachtoffer hem in een soort klem vastpakte om hem onder controle te houden en zichzelf te beschermen voor de vuisten en schoppen van de andere broer. 

De derde (oudste) broer stond op het moment van het opstootje al buiten, maar kwam weer naar binnen en mengde zich in de vechtpartij. Ook hij deelde aan paar rake klappen uit en pakte het slachtoffer in een nekklem vast en sleepte hem in de richting van de kapstokken. Het slachtoffer hield uiteindelijk licht letsel aan zijn hoofd en lichaam over aan de vechtpartij. 

Zinloos geweld

De rechter noemt het slaan en schoppen van de twee oudste broers 'volstrekt zinloos uitgaansgeweld'. De jongens hadden op het moment van de vechtpartij gedronken. De twee kregen een taakstraf opgelegd. 

De jongste broer werd vrijgesproken. De rechter heeft onvoldoende aanwijzingen dat hij ook geweld heeft gebruikt en daarnaast zijn er ook onvoldoende aanwijzingen dat er opzet in het spel was. Dat de jongste broer niet heeft geslagen en geschopt blijkt ook uit andere getuigenverklaringen. De man verklaarde zelf dat hij het slachtoffer juist heeft vastgepakt om er voor te zorgen dat de boel niet verder uit de hand zou lopen. Hij zou ook geprobeerd hebben om zijn broer mee naar buiten te nemen.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi In Business

Gisteren om 17:00.

Terugluisteren