ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Veel meer Gooise sterfgevallen door corona: aantal afgelopen twee maanden verdubbeld | NH Gooi
  • Donderdag 14 januari 2021 om 17:34 | bijgewerkt: om 17:35 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het zijn trieste getallen: het coronavirus heeft tot nu toe het leven gekost aan 207 mensen uit 't Gooi. Vooral de laatste twee maanden is het aantal sterfgevallen fors gestegen. Vanaf begin november tot nu overleden al meer mensen aan het coronavirus dan alle maanden daarvoor.

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Vooral de afgelopen weken gaat het aantal Gooise coronasterfgevallen dus hard omhoog. De afgelopen twee weken lieten 32 coronapatiënten het leven, de twee weken daarvoor zelfs 37 mensen. De afgelopen twee weken was Laren de gemeente met relatief de meeste sterfgevallen van heel Nederland. 

De opvallende stijging van het aantal coronasterfgevallen heeft volgens de Gooise GGD vooral te maken met een paar flinke uitbraken in lokale verzorgingshuizen. "Die hebben er de laatste weken flink ingehakt", zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Dat merken we dan nu ook goed terug in de cijfers. Voor november was het aantal sterfgevallen per week nog redelijk beperkt. Een andere verklaring is overigens wel waarschijnlijk het jaargetijde, dat speelt ook zeker mee."

Verzorgingshuizen

De Gooise GGD zet met de verzorgingshuizen alles op alles om nieuwe grote uitbraken van het coronavirus tegen te gaan en bestaande uitbraken sneller in te dammen. "Er wordt wat dat betreft door de tehuizen zeker goed werk verricht, maar het blijft natuurlijk altijd lastig. Helemaal voorkomen kunnen we coronabesmettingen helaas nog niet, maar we doen ons uiterste best om alles te beperken."

Vanaf morgen start de vaccinatie tegen het coronavirus. Eerst worden nog zorgmedewerkers gevaccineerd, vanaf half maart ook ouderen. "We hopen natuurlijk van harte dat dat het begin van het einde is."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren