ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen verder gedaald, grootste daling in Wijdemeren | NH Gooi
  • Dinsdag 19 januari 2021 om 16:09 | bijgewerkt: om 16:12 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - De daling van het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus zet gestaag door. Alle gemeenten melden deze week lagere besmettingsaantallen dan vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Huizen heeft over de afgelopen week van de hele regio relatief het hoogste aantal coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 232,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar afgelopen week 96 personen positief zijn getest op corona. Een week geleden waren dat er nog 118 mensen.

Wijdemeren, dat vorige week nog een erg hoog aantal besmettingen meldde, ziet deze week het aantal nieuwe coronabesmettingen het hardst dalen van de hele regio. In Wijdemeren zijn de afgelopen week per 100.000 inwoners 188,8 mensen positief getest. Dat komt neer op 46 nieuwe besmettingen. Vorige week kwamen er nog 70 mensen nieuwe besmette personen bij.

Blaricum heeft relatief minste besmettingen

In Blaricum ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst. In het dorp zijn de afgelopen week per 100.000 inwoners 138,6 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen week 19 personen positief zijn getest op corona. Dat waren een week eerder 23 mensen.

Ook voor alle andere Gooise gemeenten geldt dat de besmettingscijfers zijn afgenomen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Zestien sterfgevallen, elf nieuwe ziekenhuisopnames

Zestien Gooise mensen overleden afgelopen week aan de gevolgen van het coronavirus. Vooral Huizen is een uitschieter: daar overleden negen patiënten. 

Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 212. De afgelopen weken werden er vier mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren