ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Directeur Gooise GGD: 'Beperkende factor is beschikbaarheid van vaccins' | NH Gooi
  • Zaterdag 23 januari 2021 om 18:11
  • Daan Visser

De beschikbaarheid van de vaccins in de Gooi- en Vechtstreek laten soms de wensen over. Dat zegt directeur van de GGD René Stumpel in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. Het blijft vooralsnog spannend of er genoeg prikken zullen zijn, maar Stumpel verzekert dat iedereen die een afspraak heeft staan, zijn prikken kan halen. 

Logo GGD Gooi en Vechtstreek
Joost Lammers/ NH Nieuws

Over exacte cijfers zegt Stumpel niets, maar hij bevestigt wel dat het 'soms tegen en soms meevalt.' De regionale gezondheidsdienst maakt gebruik van het Pzifer-vaccin, waar twee prikken voor nodig zijn.

Deze week begon de GGD met het vaccineren van het zorgpersoneel van verpleeghuizen. "Daar hebben we zo'n 2.500 van gehad." Begin februari beginnen de verpleeghuizen met het vaccineren van de bewoners.

Britse mutatie

Deze week werd ook de Britse mutatie officieel vastgesteld in de Gooi- en Vechtstreek. Daarom zullen ouderen van 85 jaar en ouder volgende week een brief van de GGD ontvangen, waarna ze zich kunnen laten vaccineren. Stumpel benadrukt dat dit ondanks de leeftijd van de ouderen geen verhoogt risico op overlijden betekent. 

Wat betreft de besmetting zelf benadrukt Stumpel dat de situatie onder controle is. "Het gaat om één volwassen man die in Engeland was geweest. Dit weten we dankzij ons bron- en contactonderzoek." 

Avondklok

Dat de avondklok zaterdag om 21.00 uur voor het eerst ingaat, komt dan ook goed uit volgens de GGD-directeur Stumpel. "De analyse van het RIVM wijst uit dat het wel degelijk een bijdrage kan leveren. Alles wat helpt, daar ben ik blij mee."

De voorzitter van de veiligheidsregio Pieter Broertjes liet echter weten geen voorstander te zijn van de avondklok. Hij moest uiteindelijk knarsetanden toegeven. Stumpel snapt dat. "Ik bekijk het vanuit de volksgezondheid, maar sluit mijn ogen natuurlijk niet voor alle narigheid en ellende." Ondanks deze verschillende standpunten noemt de GGD-directeur de samenwerking nog steeds goed. "Wij zijn vier handen op een buik."

Luister het hele interview terug via deze link.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren