ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Roep om 'stemstraat' voor auto's om coronaproof te stemmen | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Maandag 22 februari 2021 om 18:00
  • Sjoerd Stoop

GOOISE MEREN - Er moet in de gemeente Gooise Meren tenminste één coronaproof 'stemstraat' komen voor de verkiezingen van volgende maand. Dat stelt de lokale D66-fractie. Wat de partij betreft moet de gemeente werk maken van zo'n 'drive-thru'-stemlocatie.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus verloopt het stemmen van de Tweede Kamerverkiezingen volgende maand anders dan andere jaren. Het stemmen gebeurt verspreid over meerdere dagen, zodat drukte op het stembureau - en dus een grotere kans op verspreiding van het virus - vermeden wordt. Ook op de stembureaus zijn coronamaatregelen en wordt er goed op gelet dat stemmers afstand van elkaar houden. 

Gooise Meren zou nog een stap verder moeten gaan, zo meent de lokale D66-fractie. Wat de partij betreft komt er tenminste één stemstraat waar kiesgerechtigden met de auto doorheen kunnen om hun stem uit te brengen. De partij wijst op zo'n zelfde soort plan in de gemeente Stichtse Vecht. 

Coronaproof stemmen

Een stemstraat zou het stemmen nog meer coronaproof maken en dat zorgt ervoor dat meer mensen veilig kunnen stemmen, meent D66. De partij wijst er verder op dat het zou kunnen zijn dat inwoners zich vanwege het coronavirus niet veilig voelen in het stemlokaal. "Vanuit democratisch oogpunt is het heel belangrijk dat iedereen zijn stem moet kunnen uitbrengen", zo stelt de partij. 

Voor zover bekend heeft de gemeente Gooise Meren nog geen plannen om zo'n stemstraat in te richten. Wat de D66-fractie betreft gaat dat veranderen. De partij vraagt burgemeester en wethouders nu naar de bereidheid om zo'n stemstraat in te richten. 

De vraag van de partij moet nog worden beantwoord.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren