ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zwemlessen weer van start, en dat is hard nodig: "Stilstand kost maand extra per kind" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Maandag 08 maart 2021 om 20:15 | bijgewerkt: om 20:44 uur
  • Carlijn Kolk

HILVERSUM - Er heerst een jubelstemming bij zwembadhouder Shiva de Winter. Drie maanden lang lag er geen kind in het water, maar de zwemlessen mogen weer van start. En de tijd dringt, want het is bijna zomervakantie en dan springen alle kinderen maar al te graag in het water. 

Snapshot Video 216688 (00:48)
Snapshot Video 216688 (00:48)

Shiva de Winter heeft zijn eigen zwembad 't Gooische Bad waar hij en zijn team zwemles geven. Daarnaast heeft hij de stichting Nederlandse Stichting voor Water- & Zwemveiligheid opgericht waarin meerdere zwembaden en zwemscholen verenigd zijn. "Ik ben zeer verheugd. Eindelijk erkenning", zo reageert De Winter op het nieuws dat de zwemlessen weer hervat mogen worden.

Daar heeft hij hard voor gestreden. Zo dacht hij even een maas in de wet gevonden te hebben, spande hij een kort geding aan tegen de gemeente en schreef hij talloze brieven naar de Tweede Kamer, OMT en het kabinet. "Ik denk dat er zo'n mailtje of 4.000 is uitgegaan", zegt hij zelf gekscherend.

Allemaal om te zorgen dat zwemles niet meer in de categorie sport zou vallen, maar in de categorie onderwijs. "Als zwemles maar onder sport bleef vallen, weet je zeker dat je als laatste aan de beurt komt. En zwemles verdient het om als onderwijs gezien te worden. En dat moest gewoon duidelijk worden."

NH Nieuws

Bittere noodzaak

"Zwemles is geen leuk uitje, maar bittere noodzaak. Het is een leerproces dat voortduurt en daar is nu voor de derde keer een stop in gekomen. En er is weer een tijd nodig om het in te halen", vertelt hij. "Daar ben je ongeveer een maand mee bezig per kind. Daarna zit je terug op het niveau van vóór 15 december en dan zul je moeten kijken hoe je het zo snel mogelijk naar zwemvaardigheid krijgt."

En de tijd dringt, want het is bijna zomervakantie. Daarom gaat hij het aantal zwemlessen flink opschroeven. Ze beginnen dan ook om 6.15 uur 's ochtends met de eerste lessen. Vervolgens komen er extra groepen in de middag en in het weekend. "We zullen ontzettend hard moeten werken, maar daar hebben we wel ontzettend veel zin in", besluit hij. 

Shiva de Winter
NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren