ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesper hang- en zwemplek blijft nog tot zomer afgesloten vanwege coronaregels | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 16 maart 2021 om 12:08 | bijgewerkt: om 12:09 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - De Groene Punt, een bekende hang- en zwemplek voor Weesper jongeren, blijft nog tot zeker het begin van de zomer afgesloten voor bezoekers. Dat heeft de burgemeester bepaald. De gemeente wil voorkomen dat er grote groepen mensen samenkomen.

Groene Punt Weesp
Gemeente Weesp

De hang- en zwemplek werd een jaar geleden al door de gemeente afgesloten als gevolg van het coronavirus. De vrees was dat er veel mensen zouden samenkomen om te hangen of op zonnige dagen een frisse duik te nemen. Dat zou de kans op verspreiding van het coronavirus vergroten. 

Er was vooral vorig jaar zomer veel kritiek op het besluit. Het aantal coronabesmettingen viel toen erg mee en met de hittegolf wilden mensen er maar al te graag zwemmen. Weesp hield echter voet bij stuk. 

Drie maanden

Weesp heeft de afsluiting nu nog eens met drie maanden verlengd, tot 16 juni. "Er is een risico op groepsvorming en drukte bij steeds beter wordend weer aangezien het gebied intensief gebruikt wordt voor recreatie", zo laat de gemeente weten. 

Mensen die toch rondhangen op de Groene Punt of er straks hun handdoekje neerleggen, kunnen daar een boete voor krijgen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren