ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Extra transformator nodig om groeiend Weesp van elektriciteit te blijven voorzien | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Algemeen
  • Donderdag 25 maart 2021 om 16:53 | bijgewerkt: om 16:59 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Er moeten maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat overal in Weesp de stroomvoorziening de komende jaren blijft werken. Toename van het stroomgebruik in het algemeen, maar ook de groei van de stad door nieuwbouw, zorgen ervoor dat de elektriciteitsvoorziening kwetsbaar wordt. 

Weespersluis
NH Nieuws

Het stroomverbruik van Weesp neemt toe, omdat de stad uit haar jasje groeit. "Deze grote stijging komt onder andere door de grootschalige ontwikkeling van energie neutrale nieuwbouw, de verduurzaming van bestaande bouw, de opkomst van elektrisch vervoer en het gunstige vestigingsklimaat voor bedrijven", aldus netbeheerder Liander.

Om de toenemende 'vraag naar stroom' aan te kunnen moet Weesp samen met Liander aan de bak om de elektriciteitsvoorziening toekomstbestending te maken. Dat moet gebeuren door een bestaand transformatorstation langs de Gooilandseweg te verplaatsen en flink uit te breiden. 

Veel meer stroom

De elektriciteitsvoorziening zit nu 'vol', zo stelt netbeheerder Liander. En dat terwijl het dubbele nodig is. Toch helpt alleen het vergroten van het transformatorstation niet. Er moet een tweede komen om de groei van Weesp aan te kunnen. 

Dat tweede transformatorstation moet komen aan de noordkant van de stad. Dat is ook niet zo gek, want daar verrijst de grote woonwijk Weespersluis met 2.900 woningen. De grote nieuwe woonwijk vraagt nou eenmaal veel stroom.

Weesp is momenteel samen met Liander aan het kijken hoe het huidige transformatorstation verplaatst kan worden en waar het nieuwe transformator station moet komen. Wanneer het nieuwe transformatorstation er moet staan, is nog niet bekend. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren