ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voor Van Gogh-roof opgepakte verdachte twee weken langer vast | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Vrijdag 09 april 2021 om 15:27
  • Sjoerd Stoop

De eerder deze week opgepakte verdachte voor de kunstroof uit museum Singer Laren, blijft nog zeker twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald. 

Flinke schade na inbraak in Singer Museum Laren, nog niets bekend over buit
Het kunstwerk van Van Gogh werd vorig jaar gestolen uit Singer Laren Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

De verdachte, een Baarnaar van 58 jaar, wordt verdacht van het roven van het werk 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' uit museum Singer Laren eind maart vorig jaar. Daarnaast zou hij verantwoordelijk zijn voor de diefstal van het schilderij 'Twee lachende jongens' van Frans Hals uit het Leerdamse museum Hofje van Mevrouw Aerden, een half jaar later. 

Naast de kunstroof wordt de man verdacht van het bezit van een wapen, munitie en harddrugs.

De gestolen Van Gogh en het werk van Frans Hals zijn nog altijd spoorloos. Er kwamen het afgelopen jaar wel meerdere tekenen van leven van de Van Gogh. Het vermoeden bestond al snel dat het werk in handen is van criminelen, zodat het kan worden ingezet bij onderhandelingen over strafvermindering. Afgelopen zomer doken er foto's op van de Van Gogh, waarop het schilderij in vrij onberispelijke staat te zien was.

Meer verdachten

Of de politie er inderdaad rekening mee houdt dat het schilderij in handen is van drugscriminelen, kon een woordvoerder van de politie eerder deze week 'in het belang van het onderzoek' niet bevestigen. Wel stelt ze dat tips daaromtrent 'vanzelfsprekend zorgvuldig worden nagetrokken'.

De opgepakte Baarnaar is tot nu toe de enige arrestant in de zaak van de geroofde kunstwerken, maar meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek naar de zaak gaat nog altijd door. De verdachte moet over twee weken opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Die beslist dan of hij nog langer vast blijft.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren